fbpx
 • Για να ξαναγίνει ο χώρος πλειοψηφικός στην κοινωνία χρειάζεται συσπείρωση και διεύρυνση και όχι συρρίκνωση. Για αυτό πρέπει να σταματήσουν οι σκέψεις για αποχωρήσεις.
 • Οι αποχωρήσεις δεν θα βοηθήσουν γιατί κανένα περιχαρακωμένο κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν μπορεί να έχει πλειοψηφικά χαρακτηριστικά στην κοινωνία. Για να έχει πλειοψηφικά χαρακτηριστικά πρέπει να επιτευχθεί μια ευρύτερη συσπείρωση από την Αριστερά μέχρι το προοδευτικό Κέντρο.
 • Ο στόχος μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να είναι ισχυρός.
 • Έχουμε εκλέξει πρόεδρο μόλις 50 μέρες πριν. Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά δεν μπορούμε να μην αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα της κάλπης. Δεν μπορούν να ακούγονται κατηγορίες περί διαπλοκής ή του στυλ ότι «είσαι φυτευτός». Όλες αυτές οι κατηγορίες πρέπει να παρθούν πίσω. Πρέπει στην Κεντρική Επιτροπή να μπουν όρια σε όλα αυτά και να υπάρξει μια πολιτική απόφαση γιατί τα διοικητικά μέτρα δεν λύνουν τα πολιτικά προβλήματα.
 • Ταυτοχρόνως, δεν πρέπει να «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» στελέχη που βρίσκονται γύρω από τον ηγετικό πυρήνα και να μιλούν για “διαγραφές χωρίς δισταγμό” για ΣΥΡΙΖΑ που ήταν σαν «πεθαμένο λικέρ». Αυτές οι δηλώσεις είναι αντίθετες με όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κ.Ο., όπου κάλεσε να πέσουν οι τόνοι. Συμφωνώ με το να πέσουν οι τόνοι και να πάμε σε μια Κεντρική Επιτροπή που θα παράξουμε πολιτικό σχέδιο για τα προβλήματα του κόσμου και της κοινωνίας όπως η ακρίβεια και το κράτος δικαίου.
 • Τα πολιτικά κόμματα απαιτούν και συνθέσεις αρκεί να αποδέχονται όλοι τις θέσεις που πλειοψηφικά λαμβάνονται στα όργανα του κόμματος. Αν αυτοί που μειοψηφούν δεν τις αποδέχονται υπάρχει σοβαρό ζήτημα. Είναι άλλο το ζήτημα των συνθέσεων που είναι απαραίτητες και άλλο το ζήτημα της αποδοχής των συλλογικών αποφάσεων. Αρκετές φορές και ο ίδιος έχω διαφωνήσει αλλά πάντοτε σέβομαι τις συλλογικές αποφάσεις.
 • Όσον αφορά και για τις παραπομπές και άλλων βουλευτών στην Επιτροπή Δεοντολογίας, θέμα που προέκυψε χθες, το να γίνεται αυτό δύο μέρες πριν την Κεντρική Επιτροπή δημιουργεί μια εικόνα αντιπερισπασμού που δεν είναι καλή για κανέναν. Και πάλι τονίζω ότι δεν είμαι υπέρ των διοικητικών μέτρων για θέματα που μπορεί να διαφωνώ με ότι λέχθηκε αλλά οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε πολιτικά, εδώ μιλάμε για την τήρηση των αποφάσεων που πήραμε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

 • Δεν πρόκειται να υπάρξει κεντρική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ γιατί τα κόμματα είναι ανταγωνιστικά στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες και συνεννοήσεις σε επιμέρους θέματα όπως για το κράτος δικαίου ή για τον τρόπο διαχείρισης της τραγωδίας των Τεμπών, ειδικά σε κοινοβουλευτικές δράσεις. Αυτές οι συνεργασίες είναι απαραίτητες. Το ότι οφείλουμε να συνεννοούμαστε για το παρόν και το μέλλον, δεν σημαίνει ότι θα έχουμε την ίδια άποψη, όμως, για το τί συνέβη στο παρελθόν. Δεν θα συμφωνήσουμε για το παρελθόν ακόμη και αν κάνουμε κοινές δράσεις στο παρόν και στο μέλλον.
 • Η χώρα χρεοκόπησε το 2010 γιατί ασκήθηκαν συγκεκριμένες πολιτικές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που εμπεριείχαν διεύρυνση των πελατειακών σχέσεων και σπατάλη πόρων. Δεν τη χρεοκοπήσαμε εμείς τη χώρα. Την χρεοκόπησαν διαχρονικά οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
 • Βλέποντας την εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη είναι φανερό  ότι το σφιχταγκάλιασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών του στην εκδήλωση ήταν τόσο ασφυκτικό που έπνιξε οτιδήποτε άλλο.

 

 • Η δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ και υπουργού της κυβέρνησης Άδωνι Γεωργιάδη για την τραγωδία των Τεμπών είναι απαράδεκτη. Δεν έχουν καμία ενσυναίσθηση για το τί έχει συμβεί στην τραγωδία των Τεμπών και θεωρώ ότι αυτά τα ζητήματα οφείλουμε να τα κρατάμε ζωντανά για να μην ξανασυμβούν και γιατί πρέπει να πάρουν απαντήσεις οι οικογένειες των θυμάτων και όλος ο κόσμος.
 • Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας καθημερινά, ακόμη και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπονοούν ότι δεν έχει σημασία το κράτος δικαίου και η τραγωδία των Τεμπών γιατί πήραν 41%. Δεν θα σβήσει τα σκάνδαλα και τις τραγωδίες το 41%. Θέλει η ΝΔ να διερευνηθούν τα σκάνδαλα; Θέλουν να διερευνηθούν όλα αυτά ή ξεχάστηκαν από το 41%.
 • Να γίνει προανακριτική αλλά για να συζητήσουμε τα πάντα για τη σύμβαση αλλά και για το ρουσφέτι της τοποθέτησης του σταθμάρχη κ.ά.. Η προανακριτική χρονικά πρέπει να διερευνήσει τη σύμβαση και το τι έγινε στην σύμβαση από το 2010.