fbpx

Οι Θέσεις μου

Νέος αέρας στα νότια, Δύναμη προοδευτική

Έχω μάθει να παίρνω πάντα θέση. Θέση τολμηρή. Θέση προοδευτική. Μάχομαι σταθερά για δικαιοσύνη παντού και για μια καλύτερη προοπτική για τον τόπο μας. Έχω μάθει πως μόνο με κοινωνικούς αγώνες έρχονται οι συλλογικές νίκες.

Δικαιοσύνη παντού

Όραμά μου για την επόμενη μέρα είναι η δικαιοσύνη σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Δικαιοσύνη στην εργασία και τους συνταξιούχους, στην οικονομία, στην υγεία και την παιδεία, στον πολιτισμό. Δικαιοσύνη για τους νέους, τους μη προνομιούχους, τις μητέρες, τα νέα ζευγάρια. Δικαιοσύνη στα δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Δικαιοσύνη για όλους. Δικαιοσύνη παντού.

Για την Ελλάδα των πολλών και όχι των λίγων

Θέλω να ζω σε μια χώρα με ζωντανές όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας. Θέλω να ζω στην Ελλάδα της παραγωγής, της δημιουργίας, της προοπτικής. Στην Ελλάδα των σύγχρονων υποδομών και ασφαλών μεταφορών. Στην Ελλάδα της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, όχι στην Ελλάδα των ανισοτήτων, της οικογενειοκρατίας και του πελατειακού κράτους. Στην Ελλάδα των πολλών και όχι των λίγων.

Μειώνουμε τις ανισότητες – Τελειώνουμε με την αισχροκέρδεια

Όραμα μου είναι να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο, να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Είναι η ανασυγκρότηση της χώρας παντού, στις υποδομές, στα δίκτυα, στην παραγωγή. Να αφήσουμε πίσω όσα μας κρατάνε στάσιμους και να ανοίξουμε τον δρόμο για έναν κόσμο που αξίζουμε. Να τελειώσουμε με την ασυδοσία και την αισχροκέρδεια. Να μειώσουμε τις ανισότητες για να πετύχουμε μία δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Να θωρακίσουμε τις ελευθερίες και να διευρύνουμε τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα.

Εμπιστοσύνη στους νέους

Να φέρουμε δικαιοσύνη παντού και αλληλεγγύη για όλους, αποκαθιστώντας τις αδικίες που δημιούργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Να προωθήσουμε την ανανέωση παντού. Ανανέωση προσώπων, ιδεών, πολιτικών πρακτικών. Χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους, με ικανότητες, γνώση και διάθεση να προσφέρουν απέναντι στις νέες προκλήσεις.

Ισχυρό κοινωνικό κράτος

Να προχωρήσουμε μπροστά, με μία σύγχρονη Αριστερά, με μία ισχυρή Προοδευτική Συμμαχία που μπορεί να κάνει την ελληνική κοινωνία ξανά δυνατή. Μία αριστερή προοδευτική παράταξη για τον 21ο αιώνα που θα μιλάει για τις δυνατότητες και τους θεσμούς που μπορούμε να δημιουργήσουμε την εποχή της γνώσης και της καινοτομίας: για τα δικαιώματα στην εργασία, την προστασία του περιβάλλοντος, την ποιότητα ζωής στις πόλεις. Να προχωρήσουμε μπροστά, με μία νέα προοδευτική κυβέρνηση για μία καλύτερη και πιο ανθρώπινη κοινωνία. Για ένα σύγχρονο, κοινωνικό και αποτελεσματικό κράτος, με ισχυρή δημόσια Παιδεία και Υγεία. Με τολμηρές, προοδευτικές, ρηξικέλευθες τομές παντού.

Βιώσιμη ανάπτυξη

Να δημιουργήσουμε βιώσιμες δουλειές για όλους, να «βάλουμε πλάτη» στην υγιή επιχειρηματικότητα και όχι την κρατικοδίαιτη, να στηρίζουμε τα όνειρα και τις ιδέες των νέων. Να τολμήσουμε ουσιαστικές αλλαγές στην παιδεία, με στόχο την διασύνδεση της εκπαίδευσης με την κοινωνική και κυκλική οικονομία, και, φυσικά, την ισότιμη πρόσβαση όλων σε δημόσια πανεπιστήμια που θα ετοιμάζουν τους πολίτες του μέλλοντος. Να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πολίτες απολαμβάνουν το δικαίωμα στην ασφάλεια – και όχι μόνο όσοι μπορούν να την «αγοράσουν» ή να την επιβάλλουν. Να έχουμε καλύτερες συνθήκες και ασφάλεια παντού στην εργασία, στις μεταφορές, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας.

Διευρύνουμε τα ατομικά δικαιώματα

Να προχωρήσει η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους με τον διαχωρισμό των σχέσεων κράτους – εκκλησίας, προς όφελος και των δύο. Να προτάξουμε τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, ώστε να έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Να προχωρήσει η αποποινικοποίηση της προσωπικής χρήσης κάνναβης και η σωστή λειτουργία των κέντρων απεξάρτησης. Διότι η πολιτική μας πρέπει να σώζει ζωές. Να μην αποτελεί σύνθημα η προστασία του περιβάλλοντος αλλά στάση ζωής.

Φροντίδα για τον τόπο μας

Να δώσουμε νέα προοπτική στον τόπο μας. Να στρέψουμε το βλέμμα στις γειτονιές μας, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας στη Νότια Αθήνα. Ο Νότιος Τομέας Αθηνών είναι η μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα της χώρας και μια περιφέρεια με «πολλά πρόσωπα», με διαφορετικά κοινωνικά χαρακτηριστικά, διαφορετικές ανάγκες και δυνατότητες. Θέλω να αγωνιστούμε για όλα αυτά τα «πρόσωπα».

Photo Gallery