Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Απασχόλησαν τον Τύπο ζητήματα καταστατικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Έχουμε πολιτικές σχέσεις με τον Στέφανο Κασσελάκη. Είμαι εκλεγμένο μέλος της Π.Γ. και της Κ.Ε. από τη βάση και εκείνος εκλεγμένος προέδρος του κόμματος από 150.000 μέλη. Ο στόχος μας είναι κοινός: Να δυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έτσι ώστε να βγούμε πιο ισχυροί στις επόμενες εκλογές και όχι αποδυναμωμένοι.

Συζήτηση για τις φήμες περί «τρολς»:

Στην αντίληψή μου έχουν πέσει τρολ της Ν.Δ. και της Δεξιάς που συκοφαντούσαν όλη την ώρα την Αντιπολίτευση. Γνώριζα ως Διευθυντής της Κ.Ο. τί παράγουμε ως έργο και έβλεπα μια συντονισμένη επίθεση από τρολ της Ν.Δ. που αναπαρήγαγαν ανύπαρκτα πράγματα απέναντί μας. Στα social media αυτό που συμβαίνει έχει ξεφύγει. Ο καθένας έχει δικαίωμα να πάει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έχει την ευθύνη των λόγων του. Τα τελευταία 4 χρόνια τα τρολ επίσημα και ανεπίσημα ήταν της Νέας Δημοκρατίας.

Τα πολιτικά ζητήματα:

Η εσωστρέφεια δεν είναι θετική για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Είμαι υπέρ της εξωστρέφειας. Πάμε σε μια κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή όπου ο κόσμος περιμένει από εμάς σοβαρότητα και πολιτικό σχέδιο. Αυτό που συμβαίνει με τις υποκλοπές και το κράτος δικαίου είναι αδιανόητο για οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Η εικόνα του κ. Ράμμου να δακρύζει και να αμφισβητείται η δικαστική του πορεία και οι πληροφορίες για emails που φεύγουν από κινητά στελεχών της κυβέρνησης για να εγκλωβίσουν μέσω του predator πρόσωπα είναι αδιανόητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να μας απαντά στη Βουλή ότι το 41% είναι σβήστρα που σβήνει τα σκάνδαλα, τις ανοικτές υποθέσεις στη Δικαιοσύνη, τα πάντα. Πρώτιστο μέλημα της Κ.Ε. είναι να έχει μια πολιτική απόφαση που να αφορά όσα συμβαίνουν στη χώρα.

Εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Ήταν εντελώς σε λαθεμένη κατεύθυνση απαράδεκτες δηλώσεις στελεχών του κόμματος για τον πρόσφατα εκλεγμένο πρόεδρο. Μερικοί δεν αναγνώριζαν ότι ήταν πρόεδρος. Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά με τέτοιου είδους δηλώσεις. Πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι. Δεν μπορεί να έχουμε μια αντιπαράθεση τέτοιου είδους. Πρέπει να σταματήσει η κουβέντα για τις αποχωρήσεις και τη διάσπαση. Υπάρχουν στελέχη που σκέφτονται την αποχώρηση. Αντιστοίχως υπάρχουν οι δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος και της γραμματέως της Κ.Ο. που ήταν και αυτές σε λαθεμένη κατεύθυνση όταν μιλούσαν για «κινήσεις που έπρεπε να γίνουν χωρίς δισταγμό» ή για «πεθαμένο λικέρ». Πρέπει να συζητήσουμε πολιτικά στην Κ.Ε. και όχι περί διασπάσεων και αποχωρήσεων. Μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση διά της εξωστρέφειας. Οι πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να πούμε στην κοινωνία ότι αυτά πιστεύουμε για το φορολογικό, αυτά για το ασφαλιστικό, αυτά για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Να παράξουμε θέσεις και πολιτικό σχέδιο για την κοινωνία.

Δημοσκοπήσεις:

Δεν θα αμφισβητήσω τις μετρήσεις. Για να πείσεις θα πρέπει να μιλήσεις με εξωστρέφεια. Όταν αναπαράγεις μια εσωστρέφεια και ο κόσμος βλέπει τί είπε το ένα και το άλλο στέλεχος αυτό δημιουργεί ένα ζήτημα. Οφείλουμε να συζητήσουμε στην Κ.Ε. έτσι ώστε να έχουμε σοβαρότητα και πολιτικό σχέδιο για να πείσουμε περισσότερο. Πράγματι εγώ βλέπω ένα τέτοιο πρόβλημα. Θεωρώ ότι πρέπει, λοιπόν, να είναι μια Κεντρική Επιτροπή εξωστρέφειας. Όταν πάρουμε μια απόφαση οφείλουμε στη συνέχεια να την υπηρετήσουμε.

Θεωρώ ότι πολιτικά μιλώντας για να έχει ο χώρος προοπτική κυβερνώσας Αριστεράς και όχι περιορισμένης απήχησης οφείλει να εκφράσει όλο τον κόσμο από την Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο. Είναι πολιτικό επίδικο το να μείνουμε ενωμένοι και με την ενότητα να προχωρήσουμε μπροστά την επόμενη μέρα για να το επιτύχουμε αυτό. Οποιοδήποτε περιορισμένο κόμμα μόνο της ριζοσπαστικής Αριστεράς, για παράδειγμα, δεν μπορεί να πετύχει γιατί δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Πρέπει να φέρουμε και άλλους στο κόμμα και όχι να φεύγουν από το κόμμα. Αυτή είναι η πρόκληση για εμάς. Πρέπει να αποφύγουμε τους κινδύνους γιατί οι κίνδυνοι είναι εδώ.